« Tilbake til bloggen
Insider

Hvordan gå fra Hollywood-produksjon til hverdag?

Hvordan gå fra Hollywood-produksjon til hverdag?

Hvis du i fjor hadde sett en nyhetssending eller avisartikkel fra de første månedene av 2020, ville du antagelig trodd at det var en ny Hollywood-produksjon eller science-fiction bok. Den surrealistiske virkeligheten som koronakrisen har kastet oss ut i fortsetter å somle, og vi blir daglig bombardert med grafikker, statistikker og historier om krisen fra hele verden. Mye har blitt snudd opp ned, og vi er alle nødt å finne oss til rette i denne nye virkeligheten.

Koronakrisen handler om mer og annet enn bare det fryktede viruset. Den handler også om alle de andre krisene som har blitt utløst – enten det er den eksploderende arbeidsledigheten, den enorme økonomiske krisen vi ser inn i, utfordringene med IT-sikkerhet som er knyttet til at bedrifter må sende ansatte hjem for å jobbe, behovet for å skape millioner av hjemmearbeidsplasser og mye mer.

Heldigvis hører vi også positive historier. Historier om overlevelse, om nestekjærlighet og om nye jobbmuligheter i en forandret verden. Om bedrifter som legger om produksjonen og dermed klarer å beholde arbeidsplasser og omsetning. Det danske forsikringsselskapet TopDanmark har sett en betydelig reduksjon i sykefravær fra mer enn 3 prosent til under 1,8 prosent etter at bedriftens 2.300 ansatte ble sendt hjem for å jobbe.

Etableringen av et stort antall nye hjemmearbeidsplasser har vært ledsaget av enorme investeringer i IT-systemer og utstyr. Videre har det medført at mange bedrifter vurderer hvordan de best kan dra nytte av det krisen har lært oss og hva som skal implementeres i fremtidens måte å jobbe på.

Nettopp hjemmearbeidsplassen, og hvordan man sikrer at den ikke blir en fysisk belastning for ansatte, er et viktig fokusområde for Contour Design og der vi har vår kompetanse. Uansett hvor du jobber, enten det er hjemme, på kontoret eller et helt annet sted, har sittestillingen din stor betydning. Derfor er kontorergonomi viktig – også når du ikke sitter på et kontor.

Optimaliser din mobile arbeidsplass med et Travel Kit.

Ergonomi på hjemmekontoret kan variere avhengig av dine muligheter og betingelser. Har du for eksempel et eget rom der du kan innrede din hjemmearbeidsplass, kan du lettere skjele til de vanlige retningslinjene for arbeidsplassinnredning. Men hvis du f.eks. er tvunget til å bruke spisebordet eller kjøkkenbordet ditt til arbeid, så trenger du noe utstyr som er enkelt å sette opp og pakke sammen. I Contour Design har vi brukt de siste 25 årene på å utvikle ergonomisk utstyr som minimerer belastningen på kroppen når du jobber lange dager foran pc-en. Og vi har selvfølgelig også en løsning for hjemmearbeidsplassen. Med et Contour Travel Kit får du ergonomi i en mobil utgave.

Hvordan gå fra Hollywood-produksjon til hverdag? Det er et spørsmål vi forhåpentlig får svar på i løpet av de neste månedene.

News

Belastningsskade: Karpaltunnelsyndrom og smerter i håndleddet

News

Belastningsskade: Tennisalbue (lateral epikondylitt)